Hanna helpt jongeren

Hanna heeft me geleerd om te denken dat iets goed is en niet perfect hoeft te zijn!

Hanna helpt jongeren

Voor wie?

In de puberteit word je je steeds meer bewust van jezelf en de keuzes die je kunt maken. Leeftijdsgenoten spelen een belangrijke rol in je leven. Je kunt er veel plezier uit halen, maar deze ontwikkeling kan je ook een onzeker gevoel geven waardoor je zelfvertrouwen wordt beïnvloed.

Het is heel normaal dat je je wel eens verdrietig, bang of boos voelt. Vaak gaat dat gevoel vanzelf weer over. Maar als een gevoel sterk is en maar niet over wil gaan, dan kan het zijn dat je situaties uit de weg gaat of dat het je niet lukt om dingen te ondernemen die je leuk vindt.

 

Er zijn jongeren die…

  • bang zijn voor naalden en/of een tandartsbehandeling
  • bang zijn voor school, toetsen of spreken voor de klas
  • zenuwachtig worden in drukke ruimtes
  • zich onrustig voelen in het contact met anderen
  • boos of juist gespannen zijn tijdens een conflict
  • onzeker zijn over wie ze (willen) zijn
  • verdrietig, boos en/of bang zijn over een scheiding, verhuizing of overlijden
  • zich prikkelbaar voelen in contact met hun ouders omdat ze eigen keuzes willen maken
  • gefrustreerd, verdrietig, bang of onzeker zijn als iets maar niet wil lukken
  • zich onmachtig voelen ten aanzien van een diagnose die ze hebben gekregen, zoals een angststoornis, dwangstoornis, ticstoornis, depressieve stoornis, adhd of autisme

Samen proberen we je gevoel te snappen en zoeken naar manieren om ermee om te gaan.

Aanmelden kan telefonisch (06 17417533) of per mail. Kijk ook op Hanna geeft praktische informatie.

Behandeltraject en behandelvormen

Tijdens een eerste gesprek leren we elkaar kennen. Ik hoor graag wat er aan de hand is, waarna we bepalen welke behandeling jou het best kan helpen.

Cognitieve gedragstherapie, Oplossingsgerichte therapie, Eye Movement Desensitization and Reprocessing en Acceptance and Commitment Therapy zijn middelen die ik kan toepassen in mijn behandelingen. Deze behandelmethodes worden toegespitst op de hulpvraag en persoonlijke mogelijkheden.

Cognitieve gedragstherapie leert je grip te krijgen op gedachten en gedrag, waardoor je je gevoel kunt beïnvloeden.

Oplossingsgerichte therapie is gericht op wat er goed gaat en leert je handige manieren die helpen om je doel te bereiken.

Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) ruimt het gevoel op dat gekoppeld is aan een vervelende herinnering.

Acceptance and Commitment Therapy leert je een gevoel van ongemak te accepteren en een gezonde afstand te houden ten aanzien van moeilijke gedachten.

De groepsbehandeling MentalKick is voor meiden en jongens van de middelbare school. MentalKick is een combinatie van groepsgesprekstherapie en kickboksen. Je voelt je mentaal fit door fysieke inspanning en aandacht te hebben voor wat er in je omgaat.

Wat doet Hanna?