Hanna vertelt over zichzelf

Hanna Helpt - Hanna Pasanea

Mijn visie

Kinderen en jongeren zijn volop in ontwikkeling, waardoor ze flexibel en leerbaar zijn. Ik ben nieuwsgierig naar wat een kind wil leren of (weer) wil kunnen. Mijn aandacht is gericht op mogelijkheden in plaats van op beperkingen. Ieder mens heeft kwaliteiten die soms minder zichtbaar zijn. Samen gaan we op zoek naar de vaardigheden die ingezet kunnen worden om moeilijkheden aan te pakken. Als je naar elkaar luistert en elkaar de ruimte geeft, dan kom je in contact. Wanneer er een fijne samenwerking is, vindt er een goede en succesvolle behandeling plaats.

Mijn loopbaan

Na mijn studie pedagogische wetenschappen aan de Universiteit Utrecht, heb ik mij gespecialiseerd als gezondheidszorgpsycholoog aan de Rinogroep in Leiden. In 2010 heb ik de opleiding tot EMDR-therapeut gevolgd.

Vanaf 2005 heb ik in de gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg gewerkt. Eerst bij Karakter in Zwolle, daarna bij de Jutters in Den Haag en tot 2017 bij Altrecht in Utrecht. Mijn ervaring binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie varieert van het geven van individuele therapie, groepstherapie, uitvoeren van diagnostiek en coƶrdinerend behandelaar van een klinische deeltijd groep en een crisisteam.

Sinds januari 2013 ben ik als zelfstandige verbonden aan TandInZicht. Bij TandInZicht behandel ik patiƫnten die erg angstig zijn voor een tandartsbehandeling.

In januari 2016 heb ik mijn praktijk verder vormgegeven en uitgebreid. Ik bied behandelingen aan kinderen, jongeren en jongvolwassenen aan met uiteenlopende problemen.

Sinds 2017 ben ik aangesloten bij TeamNL als Expert Prestatiegedrag en bied ik consulten aan talenten en topsporters aan.

Mijn specialisme

Ik heb affiniteit en veel ervaring met het behandelen van angst, dwang en stemmingsproblematiek. De problemen komen verschillend tot uiting, waardoor ik kinderen en jongeren ontmoet die zich teruggetrokken, afhankelijk, opstandig, boos, gefrustreerd of druk gedragen.

Er zijn kinderen die door een traumatische ervaring vastgelopen zijn in hun ontwikkeling. Ik zie ook kwetsbare kinderen die kenmerken hebben van of reeds gediagnosticeerd zijn met autisme, adhd, of een angst-, dwang- of stemmingsstoornis.

Door de samenwerking met TandInZicht ben ik specialist geworden in het behandelen van tandarts gerelateerde angsten, zoals naaldfobie.

Mijn persoonlijke ervaringen

Ik ben opgegroeid met een oudere zus en twee jongere broers. In 1984 zijn wij verhuisd naar Rwanda (Midden Afrika), waar we zes jaar hebben gewoond. Deze ervaring is voor mij zeer waardevol geweest en koester ik als een dierbare herinnering. Inmiddels ben ik getrouwd en heb ik drie enthousiaste en lieve zonen.