MentalKick

MentalKick is voor kinderen en jongeren die meer grip willen krijgen op hun gevoel, gedachten en gedrag. Die meer zelfvertrouwen willen en zich sterk willen voelen.

Het is een groepsbehandeling waarin bewegend leren centraal staat. Het is een combinatie van kickboksen, psychomotorische therapie en cognitieve gedragstherapie: hieronder lees je wat dat betekent. Met MentalKick leer je buiten je comfortzone te komen en actie te ondernemen. En dát zorgt voor zelfvertrouwen!

MentalKick helpt jou om te begrijpen wat er bij jou gebeurt als je iets lastig vindt. We leren je hoe je kunt oefenen met nieuw gedrag. Want positieve ervaringen zullen het vertrouwen in jezelf versterken.

Kickboksen helpt je om emoties te ontladen: niet alleen boosheid, maar bijvoorbeeld ook verdriet en angst. Het zorgt voor een gerichte focus op jouw doel. Psychomotorische therapie helpt je om te leren omgaan met gevoelens van ongemak en spanning. Het maakt je bewust van de signalen in je lichaam. Cognitieve gedragstherapie helpt je om de baas te worden over je gedachten en je gedrag, zodat je je beter gaat voelen.

MentalKick is een vorm van lichaamsgerichte therapie, waarbij je ervaringsgericht leert: dus niet alleen maar praten, maar ook doen!

De groepsbehandelaren en vaktherapeuten zorgen voor een veilige sfeer zodat iedereen persoonlijke ervaringen durft te delen. Want samen sta je sterker!

Thema | week Maand september

Persoonlijk thema

De komende periode hebben we zowel tijdens de groeps-pmt als tijdens het individuele kickboksen aandacht voor persoonlijke leerdoelen.

Weet jij nog welk doel je voor jezelf had gekozen?

Binnen de basisschoolgroep is gekozen voor:

Ik vraag om hulp

Ik let op het positieve

Ik blijf bij mezelf en daag niet uit

Ik vertel wat er in mij omgaat

De jongeren van het voorgezet onderwijs hebben gekozen voor:

Ik praat met een duidelijke stem

Ik neem ruimte in

Ik vraag om hulp

Ik let op het positieve

Ik geef mijn mening

Er zijn vier groepen bij MentalKick:

  • Twee groepen voor kinderen uit de bovenbouw van de basisschool.
  • Twee groepen voor jongeren van het voortgezet onderwijs.

Een groep bestaat uit maximaal 6 deelnemers zodat er genoeg aandacht voor iedereen is.

  • De groepsbehandeling vindt eens in de twee weken plaats.
    Tijdens de bijeenkomst wordt gewerkt met een thema. We starten met psychomotorische therapie en eindigen de bijeenkomst met een half uur kickboksen. 
    Je doet minimaal vijf keer mee om een goed beeld te kunnen krijgen of de groepsbehandeling bij jou past.
  • De individuele therapie is voor kinderen één keer in de maand, voor jongeren is het gesprek eens in de twee weken. Tijdens dit contact staan we stil bij onze observaties er in de groep en werken we aan je persoonlijke leerdoelen.
  • Ouders en verzorgers worden binnen de ouderbegeleiding of systeemtherapie ondersteund in hun rol als opvoeder. De inhoud en frequentie wordt in overleg vormgegeven.

MentalKick vindt plaats op de praktijk aan de Kerklaan 31 in de Bilt.
Er zijn verschillende groepen die om de week op woensdagmiddag worden aangeboden. Voor kinderen is de groep van 15.30 tot 16.45 uur, voor jongeren van 16.30 tot 19.00 uur. Je begint wanneer er plaats is in de groep. We beginnen op tijd en gaan respectvol met elkaar om. 

Meer weten of aanmelden? Stuur dan een mail naar Hanna op contact@hannahelpt.com.

Hanna Pasanea

GZ-psycholoog

Carolien Koenen

GZ-psycholoog

Marije Bruns

Systeemtherapeut

Joey Echter

Kickbokstrainer

Mo Amohammadi

Kickbokstrainer

Harm Hesse

Psychomotorisch therapeut

Michael Taen

Psychomotorisch therapeut