MentalKick

MentalKick is voor kinderen en jongeren die meer grip willen krijgen op hun gevoel, gedachten en gedrag. Die meer zelfvertrouwen willen en zich sterk willen voelen.

Het is een groepsbehandeling waarin bewegend leren centraal staat. Het is een combinatie van kickboksen, psychomotorische therapie en cognitieve gedragstherapie: hieronder lees je wat dat betekent. Met MentalKick leer je buiten je comfortzone te komen en actie te ondernemen. En dát zorgt voor zelfvertrouwen!

MentalKick helpt jou om te begrijpen wat er bij jou gebeurt als je iets lastig vindt. We leren je hoe je kunt oefenen met nieuw gedrag. Want positieve ervaringen zullen het vertrouwen in jezelf versterken.

Kickboksen helpt je om emoties te ontladen: niet alleen boosheid, maar bijvoorbeeld ook verdriet en angst. Het zorgt voor een gerichte focus op jouw doel. Psychomotorische therapie helpt je om te leren omgaan met gevoelens van ongemak en spanning. Het maakt je bewust van de signalen in je lichaam. Cognitieve gedragstherapie helpt je om de baas te worden over je gedachten en je gedrag, zodat je je beter gaat voelen.

MentalKick is een vorm van lichaamsgerichte therapie, waarbij je ervaringsgericht leert: dus niet alleen maar praten, maar ook doen!

Hanna (GZ-psycholoog), Joey (kickbokstrainer) en Bart (psychomotorisch therapeut) zorgen voor een veilige sfeer zodat iedereen persoonlijke ervaringen durft te delen. Want samen sta je sterker!

Er zijn vier groepen bij MentalKick:

  • Voor kinderen uit de bovenbouw van de basisschool.
  • Voor brugklassers (deze groep is op aanvraag).
  • Voor jongens van de middelbare school.
  • Voor meiden van de middelbare school.

Een groep bestaat uit maximaal 6 deelnemers zodat er genoeg aandacht voor iedereen is.

  • Kickbokstherapie en psychomotorische therapie wisselen elkaar af: de ene keer is er kickbokstherapie met Joey en Hanna, de andere keer is er psychomotorische therapie met Bart en Hanna. Je doet minimaal vijf keer mee om een goed beeld te kunnen krijgen of de groepsbehandeling bij jou past.
  • Individuele therapie: een keer in de drie weken heb je een gesprek met Hanna waarbij je je ervaringen over MentalKick kunt delen en verder werkt aan je leerdoelen.
  • Groepsgesprek: voor de meiden van de middelbare school vindt voorafgaand aan de kickbokstherapie een groepsgesprek plaats. In dit groepsgesprek krijg je inzichten, vind je herkenning en ervaar je steun door ervaringen met elkaar te delen. 

MentalKick is op maandagmiddag en gaat het hele schooljaar door. Je begint wanneer er plaats is in de groep.

MentalKick vindt plaats op de JKE Sports (Molenkamp 42 in De Bilt). Heb je een individueel gesprek, dan is dat op Hanna’s praktijk (Burgemeester de Withstraat 59 in De Bilt).

We beginnen op tijd en gaan respectvol met elkaar om. Heb je een telefoon? Dan zet je die op stil.

Meer weten of aanmelden? Stuur dan een mail naar Hanna op contact@hannahelpt.com.